Review over het werk van Margriet Bierens


De schilderijen van Margriet Bierens zijn al jarenlang van ongekend hoog niveau. Ze heeft een fraaie penseelstreek, een zuiver natuurlijk kleurgebruik, een prachtig compositievermogen en een stilistisch gave weergave van de realiteit. Margriet verdiept zich in meerdere aspecten van stad en natuur en werkt die in repeterende schilderijen op schitterende wijze uit. Het wordt tijd, dat de hoge kwaliteit van haar werk een groter publiek bereikt.

Renny de Bruyn

 

De schilderes Margriet Bierens ken ik al heel veel jaren. Omdat we samen op yoga les zitten en in die tijd ook buurtgenoten waren kwam ik via een kopje koffie drinken bij elkaar in aanraking met haar schilderkunst.
Haar werk boeide mij direct, ze volgde toen nog lessen in Arendonk en ze had al veel te laten zien. Vooral aquarel in die tijd.
Ik mocht toen alles doorkijken en al snel had ik een aantal stukken uitgezocht en gekocht. Ik heb ze mooi laten inlijsten en een kleine twintig jaar later kijk ik er nog met veel plezier naar en zou ze voor geen goud willen missen.
Ik bleef haar werk volgen, de kwaliteit werd steeds beter, dus was het niet gek dat mijn huis langzaamaan aardig gevuld werd met de mooie doeken van Margriet.

Een aantal jaren geleden, toen Margriet was uitgestudeerd in Arendonk heeft ze nog veel andere lessen gevolgd. Inmiddels heeft ze een eigen atelier. En of het nu door dat eigen atelier kwam of door haar enorme werklust, die ik zeer bewonder, haar schilderijen werden steeds mooier en deskundiger. Ik kan oprecht zeggen, dat het werk van Margriet alle aandacht en bewondering verdiend en die ik haar van harte gun.

Gitta Manshanden

©2015   -   Margriet Bierens   -   margriet@margrietbierens.nl   -   T 06 15 48 15 67   -   Alle Rechten Voorbehouden